Symptomer på tannfølsomhet

Symptomer på ising i tennene

Symptomer på Ising i tennene

Symptomer på ising i tennene

Vanlige utløsende faktorer for ising i tennene

En rekke ting kan utløse en stikkende smerte eller ising i tennene for personer som har sensitive tenner. Her er noen av de viktigste utløsende faktorene for ising:

  • Spise kald mat eller drikke kalde drikker
  • Spise varm mat eller drikke varme drikker
  • Spise søt eller sur mat
  • Puste inn kald luft
  • Pusse tennene
Vanlige utløsende faktorer for ising i tennene

Andre årsaker til tannsmerter inkludert tannråte

Her er noen andre vanlige problemer som kan forårsake smerter i tennene:

Tannråte

Smerte som skyldes tannråte (hull i tennene), kan ligne på smerten fra ising i tennene. Tannråte oppstår når sukkeret i mat- og drikkevarer reagerer med bakteriene i plakk på tennene, slik at det dannes syre. Disse syrene kan gradvis mykgjøre og løse opp emaljen og dentinet. Pussing med fluortannkrem to ganger per dag er med på å styrke tennene.

Problemet med tannråte er at du kanskje ikke føler noen smerte før på et langt fremskredet stadium. Det kan imidlertid behandles på et tidlig stadium. Selv om du ikke føler noen smerte, er det derfor viktig at du går til regelmessig kontroll, slik at tannlegen din kan oppdage tidlige tegn på tannråte og sette i gang behandling.

Tannbleking

Mange mennesker opplever ising i tennene i løpet av og i en periode etter tannblekebehandlinger. Med tannbleking mener vi profesjonelle behandlinger som innebærer bruk av blekemidler og som utføres under tilsyn av en tannlege. 

Isingen som kan oppstå i løpet av og etter en blekebehandling, er ikke det samme som hypersensitivitet i tennene. Blekekomponenten i produktet som brukes, antas å trenge gjennom emaljen og dentinet og inn til pulpaen i det indre av tannen, hvor den kan forårsake inflammasjon og forbigående ising i tennene.

Etter behandlingen

Det er ikke uvanlig at tennene er sensitive en stund etter en tannbehandling. Hvis sensitiviteten vedvarer, bør du imidlertid rådføre deg med tannlegen din.

Andre årsaker

Andre vanlige årsaker til tannverk inkluderer tannbyller og sprekker i tennene. Det er viktig at du går regelmessig til tannlegen for å kontrollere tennene og tannkjøttet. Hvis du opplever tannverk eller ubehag, spesielt hvis plagene vedvarer, bør du rådføre deg med tannlegen din.

Sensodyne Online Tannsjekk

Sensodyne® Online Tannsjekk

Tror du at du har noen av symptomene på ising i tennene? Online Tannsjekk er et nyttig verktøy som hjelper deg med å finne ut mer. Testen tar bare noen minutter, og du kan ta den med en gang.

Ta Online Tannsjekk nå

OM ISING