Pleie av ising i tennene

Pleie av ising i tennene

Pleie av ising i tennene

Pleie "Utenfor badet"

Pussing av tennene to ganger daglig med en tannkrem som er spesielt utviklet for ising i tennene og som inneholder fluor, som Sensodyne, er én av de mest effektive måtene du kan pleie ising på, samtidig som du opprettholder sunne tenner og et sunt tannkjøtt. Du kan imidlertid forebygge ising i tennene også på andre måter.

  • Ikke hopp over besøk hos tannlegen Bestill time hos tannlegen din hvis du ikke har vært til kontroll de siste 12 månedene.
  • Forebygg tanngnissing Hvis du vet at du gnisser tenner eller føler ubehag i tennene når du våkner om morgenen, anbefaler vi at du snarest mulig rådfører deg med tannlegen din.

Inntak av favorittmat og -drikke

Over tid kan syreholdige mat- og drikkevarer føre til emaljeerosjon og slitasje på tennene. Slike mat- og drikkevarer inkluderer frukt og fruktjuice, kullsyreholdige drikker, svart kaffe eller te, vin og alt som har en skarp smak, som for eksempel ketchup og salatdressing. Be tannlegen din om råd hvis du er bekymret for at du kan utvikle syreskader på tennene, for eksempel om hvordan det er best å innta syreholdige mat- og drikkevarer. Du kan også prøve en tannkrem som er spesielt utviklet for å beskytte tennene mot syreerosjon, for eksempel Pro-Emalj.

Sensodyne Online Tannsjekk

Finn ut mer om din ising

Tror du at du har noen av symptomene på ising i tennene? Online Tannsjekk er et nyttig verktøy som hjelper deg med å finne ut mer. Testen tar bare noen minutter, og du kan ta den med en gang.

Ta Online Tannsjekk nå

OM ISING