Årsaker til ising i tennene

Årsaker til ising i tennene

Årsaker til ising i tennene

Årsaker til ising i tennene

Tannkjøtthelse og ising

Et sunt tannkjøtt er grunnleggende for sunne tenner. Tilbaketrekking av tannkjøttet er én av de vanligste årsakene til ising i tennene. Svært hard eller hyppig pussing av tennene, langvarig tannkjøttsykdom (gingivitt eller periodontitt) og til og med aldring kan føre til tilbaketrekking av tannkjøttet. Etter hvert som tannkjøttet trekker seg tilbake, kan det underliggende laget med dentin gradvis eksponeres over tid.

Tannkjøtthelse og ising

Forårsaker tannblekebehandlinger ising?

Ising i tennene som kan oppstå i løpet av og etter profesjonelle tannblekebehandlinger, er ikke det samme som tannhypersensitivitet. Hypersensitivitet er en vanlig og smertefull tilstand som kan oppstå når dentinet i tannen blir blottlagt (vanligvis som et resultat av tilbaketrekking av tannkjøttet eller tannslitasje). Når det gjelder blekebehandlinger, antas det imidlertid at blekekomponenten i behandlingen trenger inn i tannen og forårsaker ising. 

Kliniske studier antyder at tannkremer med kaliumnitrat kan redusere isingen i forbindelse med profesjonelle tannblekebehandlinger. I disse studiene opplevde personer som brukte Sensodyne med kaliumnitrat i to uker forut for og i løpet av blekebehandlinger, mindre ising etter behandlingen sammenlignet med personer som brukte annen vanlig fluortannkrem.

Snakk med tannlegen din om tannfølsomhet relatert til bleking hvis du vurderer å få utført en tannblekebehandling.

OM ISING

Sensodyne Online Tannsjekk

Sensodyne® Online Tannsjekk

Tror du at du har noen av symptomene på ising i tennene? Online Tannsjekk er et nyttig verktøy som hjelper deg med å finne ut mer. Testen tar bare noen minutter, og du kan ta den med en gang.

Ta Online Tannsjekk nå