Årsaker til ising i tennene

Årsaker til ising i tennene

Årsaker til ising i tennene

Årsaker til ising i tennene

Hva forårsaker ising i tennene?

Hypersensitivitet eller ising i tennene er et vanlig tannproblem. Det er en tilstand som kan utvikle seg over tid som følge av vanlige problemer som f.eks. tannkjøtt som trekker seg tilbake og slitasje på emaljen. De fleste som lider av dette er mellom 20 og 50 år gamle. Tannfølsomhet kan oppstå når den mykere, indre delen av tannen som kalles dentin, blir eksponert. Dentinet ligger under emaljen og tannkjøttet. 

Tusenvis av mikroskopiske kanaler går gjennom dentinet og inn til kjernen av tannen. Når dentinet først er blottet, kan eksterne utløsende faktorer (for eksempel kald drikke) stimulere nervene i tannen og føre til den korte, skarpe smerten som kjennetegner ising i tennene.

 

Hva forårsaker ising i tennene?

Bare en tannlege kan bekrefte at du har hypersensitivitet. Rådfør deg alltid med tannlegen din hvis du har tannproblemer. Hvis du har ising kan du forebygge ytterligere eksponering av dentin, ta vare på de sensitive tennene dine og lindre de smertefulle symptomene ved å gjøre noen enkle endringer i din daglige tannpleierutine og matvaner.

I denne delen ser vi på noen av de vanligste årsakene til ising i tennene.

Ising i tennene som kan oppstå i løpet av og etter profesjonelle tannblekebehandlinger, er ikke det samme som hypersensitivitet. Se Forårsaker tannblekebehandlinger ising? for mer informasjon.

OM ISING