Alle pasientene som deltok, ble oppfordret til å gå til tannlegen sin i forbindelse med deltakelsen i prosjektet SENSODYNE Faces of Sensitivity, og de samtykket i å hjelpe SENSODYNE med å lage undervisningsmateriell for det formål å skape bevissthet rundt hva ising i tennene er.

Hvordan oppleves egentlig ising i tennene?

SE VIDEOEN VÅR FOR Å FINNE UT HVORDAN DE SOM LIDER AV ISING I TENNENE, BESKRIVER SMERTEN – OG HVORDAN DEN KAN BEHANDLES MED SENSODYNE RAPID RELIEF

Folk beskriver ubehag ved ising på mange forskjellige måter. Personene som deltok i den siste kampanjefilmen for Sensodyne beskrev det som en skarp, stikkende ubehag, som negler som dras nedover en tavle, eller som å bli stukket av nåler. Én ting er sikkert: Det er en svært ubehagelig følelse..

“De fleste beskriver ising som en kort, stikkende følelse som de kjenner når de har spist noe varmt eller kaldt, eller noe søtt,”1 forklarer tannlege Nisha Farma. Det fysiske ubehaget er likevel bare forbokstaven når det gjelder konsekvensene av ising.

Ingen liker smerte, men til tross for at én av tre opplever ising, er det bare én av tre av disse igjen som gjør noe for å behandle problemet.2 De fleste finner i stedet andre måter å takle det på, som å unngå visse typer mat og drikke, drikke med sugerør eller beskytte tennene med tungen. Selv om man kanskje kan unngå ubehaget på denne måten, kan det likevel påvirke livskvaliteten i stor grad.

I kampanjefilmen for Sensodyne forteller mennesker som lider av ising, hvordan isingen har påvirket livet deres. 

Alle deltakerne sier at de unngår mat og drikke som de vet kan utløse ising. Oliver sier følgende: “Jeg vil aldri i livet spise saftis”,3 mens Juliana tilstår: “Du må være ganske påpasselig når du er ute med venner, for du vil jo ikke trigge det. Ising i tennene kan være ganske deprimerende.”4

 

UBEHAGET ER BARE BEGYNNELSEN

“Når det gjelder overfølsomt dentin, er smerten bare begynnelsen. Det er litt som å ha en stein i skoen. Det er noe veldig lite, men noe som er lite, kan like fullt få ringvirkninger for hele tilværelsen”,5 forklarer professor Peter Robinson, sjef for School of Oral Health and Dental Science ved University of Bristol. “Når vi tenker på hvordan ubehaget ved ising kan påvirke hverdagen, blir det ganske overveldende. Folk snakker om å unngå iskrem og kald drikke, om å slutte å gå på byen. Noen har til og med utsatt å reise på ferie, fordi det var så kaldt”, fortsetter han.

Problemet er at veldig mange har blitt så vant til å leve med isingen, at de ikke er klar over at det finnes enkle og effektive måter å behandle det på. “Mange nevner det ikke en gang, for de er så vant til isingen og til å takle ubehaget”,6 sier Farma.

 

BORTE PÅ 60 SEKUNDER

Det er viktig at du får en tannlege til å sjekke tennene dine hvis du opplever ising og smerter i tennene. En tannlege kan avdekke en eventuell alvorlig underliggende årsak. Hvis overfølsomt dentin blir påvist, er den gode nyheten at det er enkelt å behandle.

“Hvis en pasient blir diagnostisert med overfølsomt dentin, er dette noe de kan slippe å leve med”, forklarer Farma.7 “Jeg tror mange har den oppfatningen at det ikke er noe å gjøre, men det er det.”

For å hjelpe har Sensodyne lansert Sensodyne Rapid Relief. Tannkremen gir rask, enkel og effektiv pleie for de som lider av ising i tennene. I tillegg gir den klinisk dokumentert lindring på bare 60 sekunder. Hver gang du pusser tennene, får du rask lindring og langvarig beskyttelse*.

 

LEV LIVET SOM VANLIG

Hvis du er blant de 1 av 3 som opplever ising, eller blant de 70 % som sier at isingen har fratatt dem gleden ved å spise og drikke, vil Sensodyne Rapid Relief raskt og enkelt løse problemet.

Neste gang du rykker til eller avstår fra mat eller drikke som du egentlig liker, i et forsøk på å unngå ising, må du spørre deg om det ikke finnes en rask og enkel løsning.

 

1 Nisha Farma, tannlege, Hva er ising? Kapittel i kampanjefilm
2 Sensodyne Rapid Relief Globale nøkkelbudskap
3 Må du leve med ising i tennene? kapittel i kampanjefilm
4 Må du leve med ising i tennene? kapittel i kampanjefilm
5 Må du leve med ising i tennene? kapittel i kampanjefilm
6 Nisha Farma, tannlege, fullstendig avskrift
7 Nisha Farma, tannlege, fullstendig avskrift
* Ved bruk to ganger daglig

Ta Sensodyne Online tannsjekk

Kjenner du av og til en brå, skarp smerte når du inntar varme, kalde eller søte mat- og drikkevarer? Da kan du ha ising i tennene. Ta Sensodyne Online Tannsjekk for å finne ut mer om ising i tennene og produktene som kan hjelpe deg.

Ta Sensodyne Online Tannsjekk nå

Nærbilde av ising

Et prosjekt som bidro til å lindre ising i tennene.

 

 

Finn ut mer