Alle pasientene som deltok, ble oppfordret til å gå til tannlegen sin i forbindelse med deltakelsen i prosjektet SENSODYNE Faces of Sensitivity, og de samtykket i å hjelpe SENSODYNE med å lage undervisningsmateriell for det formål å skape bevissthet rundt hva ising i tennene er.

Ta en titt bak kulissene i denne filmen om ising i tennene 

FINN UT MER OM TEKNOLOGIEN SOM GIR SENSODYNE BEDRE INNSIKT I KONSEKVENSENE AV UBEHAG KNYTTET TIL ISING I TENNENE

Ising i tennene er ikke noe nytt, men innovativ teknologi gjør at Sensodyne får bedre innsikt i årsakene til og konsekvensene av ising og hvordan problemet kan behandles raskt og effektivt. Kampanjefilmen fra Sensodyne – som du kan se ved å rulle ned og klikke nedenfor – viser hvordan nye og avanserte filmteknikker klarer å stadfeste akkurat når ubehaget ved ising inntreffer. Samtidig gjør vitenskapelige fremskritt det mulig å undersøke pleie av ising på molekylært nivå.

Alle som har opplevd ising i tennene, vet at det kan gjøre vondt og arte seg som en stikkende følelse. Det oppstår et øyeblikk med intenst ubehag som vises i ansiktet. Målet med filmen er å fange akkurat dette øyeblikket for å kartlegge betydningen og få en bedre forståelse av ubehaget.

Regissør Rod Main er vant til å filme virkelige personer, men med teknologien han brukte i kampanjefilmen for Sensodyne, får man et ordentlig nærbilde av ising i tennene. Filmteamet måtte bruke et høyhastighets digitalkamera av typen Phantom Flex4K, som tar over 1000 bilder i sekundet. Det betyr at et øyeblikk som bare varer ett sekund, varer i ett eller to minutter på skjermen. “Vi kunne faktisk se hvordan musklene bevegde og tøyde på seg for å lage en grimase akkurat da ubehaget inntraff”1, forklarer Main.

 

ET BLIKK MOT FREMTIDEN

Jonathan Earl, direktør for innovasjon hos Sensodyne, ble inspirert av denne tilnærmingen. Han tror dette kan bli en ny metode for å studere personer som lider av ising, og kanskje på sikt brukes til å måle ubehaget ved ising.

Det er ikke første gang Earl har brukt teknologi på nye måter for å få bedre innsikt i ising og hvordan det bør behandles. Da han arbeidet med PhD-graden sin, begynte han å eksperimentere med avanserte mikroskoper for å se nærmere på tannstrukturen.

Kraftig forstørrelse er spesielt viktig når man skal undersøke ising. Ising i tennene kan oppstå når dentinet, den mykere delen av tannen som vanligvis beskyttes av det ytre emaljelaget, blir eksponert. Dentinet består av små kanaler som inneholder væske. Når du spiser eller drikker noe kaldt, varmt eller søtt, kan væsken begynne å bevege seg. Nerven i tannen reagerer på bevegelsen, og du kjenner et plutselig stikkende ubehag.

 

ET NÆRBILDE

Kanalene er mikroskopiske i størrelse. “For å sette det i perspektiv, så er et menneskehår ca. 100 mikrometer i diameter, mens en dentinkanal bare er ca. én mikrometer, det vil si en 100-del av et hår” 2, forklarer Earl.

For virkelig å forstå disse strukturene i tannen har Earl og teamet hans samarbeidet med eksterne fagfolk, ofte på universiteter. Da kan de bruke avanserte mikroskoper som kan forstørre opptil én million ganger. Denne nanovitenskapelige teknologien gjør det mulig å observere hvordan Sensodyne fungerer ved å blokkere de eksponerte dentinkanalene og forhindre ising.

Ved å ta i bruk det aller nyeste innen teknikk og utstyr kan Sensodyne få et enda bedre innblikk i ising og konsekvenser av tilstanden, slik at GSK hele tiden kan utvikle bedre og mer effektive produkter. Sensodyne Rapid Relief er resultatet av en slik innovativ tilnærming. Denne sammensetningen gir klinisk dokumentert lindring på bare 60 sekunder. Når den brukes som anvist, gir den også langvarig beskyttelse*.

1 Rod Main, regissør, avskrift
2 Jonathan Earl, direktør for innovasjon, avskrift
* Ved bruk to ganger daglig

Ta Sensodyne Online tannsjekk

Kjenner du av og til en brå, skarp smerte når du inntar varme, kalde eller søte mat- og drikkevarer? Da kan du ha ising i tennene. Ta Sensodyne Online Tannsjekk for å finne ut mer om ising i tennene og produktene som kan hjelpe deg.

Ta Sensodyne Online Tannsjekk nå

Nærbilde av ising

Et prosjekt som bidro til å lindre ising i tennene.

 

 

Finn ut mer